Café Helene is gevestigd op de bovenverdieping van Boekhandel Quist, de Libris boekhandel in Bergen op Zoom.

Naar de website van Boekhandel Quist

Café Helene, Helenes keuken

5 STERREN Kookboeken VEGETARISCH

Hugh Fearnley-Whittingstall, Veg!

Een van de leukste vegetarische kookboeken van de laatste jaren.

Dit is zeker een van onze favorieten!

Voor alle liefhebbers van Plenty en hen die nog steeds bang zijn voor vegetarisch eten: met dit uitnodigend vormgegeven boek zal de vegetarische keuken één groot plezier zijn en je zult het stuk vlees of vis op je bord zeker niet missen.

Hugh Fearnley-Whittingstall vertrok in 1998 vanuit de stad naar het idyllische River Cottage in Dorset. Zijn poging om zo onafhankelijk mogelijk op het platte land te gaan leven – met moestuin, kippen en al – werd gevolgd door de BBC in de serie River Cottage. Inmiddels is River Cottage niet enkel een farm, maar ook een bekende kookschool en restaurant .

DE TEST

Wie: Caroline, Lucas

Beoordeling: 5 Stars

1. Vormgeving

Een kleurrijk en uitnodigend vormgegeven kookboek. Met een bijzonder leuke mix uit tekeningen en fotografie!

2. Recepten – Variatie & Kwaliteit

Van salades, soepen, brood, pizza en ovenschotels tot mezze, sandwiches en hapjes. Een grote veelvoud aan eenvoudig te maken recepten, die nooit zaai zijn. Duidelijk vormgegeven en precies geschreven. Echt comfortfood, vooral de soepen zijn favoriet!

2. Favoriete recepten

Venkel en knolselderijsoep met sinaasappelschil, Ribollita, Mexicaanse soep met tomaten en bonen, Frittata met zomergoenten en geitenkaas, Kerrie-ei, linzen en bladpeterselie sandwich, Babybietjes uit de oven met walnoot-yoghurtdressing

3. Nog op het lijstje

Pittige spinazie en aardappels, Pizza met nieuwe aardappels, rozemarijn en blauwe kaas,  Haricot verts en courgettesalade met tahinidressing, Kruidige pinda-achtige noedelsalade