het café

Het cafe 1

Café Helene is vernoemd naar Caroline’s oma Helene en is gevestigd op de bovenverdieping van boekhandel Quist.

Hier staat onze kleine keuken midden tussen de kookboeken. Mooie inspiratie voor alle taarten en koekjes, soepen, sandwiches. We zijn kookboekengek dus helpen je ook graag bij het vinden van het juiste kookboek! Voor jezelf of iemand anders.

We bakken met liefde en plezier en maken zoveel mogelijk zelf. We kiezen onze ingrediënten met grote zorg.

Alles is vers, van het seizoen en zo veel mogelijk uit de buurt, biologisch-dynamisch of kleinschalig verbouwd. Het liefst kiezen we voor zo direct mogelijke handel, dat geldt ook voor onze koffie, thee en chocolade. Als het kan, gaan we zelf langs de boer, plukken we uit onze eigen tuin of die van vrienden.

Wil je meer weten over waar onze producten vandaan komen?

 

Het cafe 2

Onze kaart is klein maar wisselt regelmatig, alles is zonder vlees of vis en bijna uitsluitend vegetarisch of veganistisch. We vinden dat er nog steeds te veel en te zorgeloos vlees geconsumeerd wordt, er nog steeds te weinig aandacht is voor het welzijn van dieren en de meeste mensen nog steeds niet bereid zijn de prijs te betalen die vlees, vis, eieren of melkproducten zouden moeten kosten. Daarom bij ons lekker veel groente en uitgezochte kazen (niet allemaal vegetarisch).

Alle soepen zijn glutenvrij en in principe veganistisch (soms gaat er yoghurt of creme fraiche als topping op, dus vermeld eventuele intoleranties altijd bij bestelling).

Er is altijd glutenvrij gebak en meestal ook een noten- of lactosevrije optie voor mensen met een allergie.

 

Sfeer Helene 2

Iets te vieren?

Bij Helene kan je een Teatime boeken, een feestje vieren of taarten voor thuis bestellen.
We werken samen met Café Troela voor een leuke workshop bij een feestelijke thee.

Natuurlijk kan je ook gewoon voor een lunch reserveren.

Eén keer in de maand is het Voorleesontbijt

Bewaren