Café Helene is gevestigd op de bovenverdieping van Boekhandel Quist, de Libris boekhandel in Bergen op Zoom.

Naar de website van Boekhandel Quist

Café Helene, Helenes keuken

5 STERREN VEGETARISCH

The Green Kitchen

Een van onze topfavorieten uit 2014!

Supergezond vegetarisch of vegan koken? Gluten- en suikervrije recepten? Superfood en granen? The Green Kitchen heeft het allemaal en toch is het gelukkig een kookboek zonder al die labels op de voorgrond.

Het boek komt voort uit de fantastische blog van de jonge Zweeds-Deense familie David Frenkiel, Luise Vindahl en hun dochtertje Elsa (inmiddels is er ook zoon Isac). Wees niet bang, de recepten in het boek zijn anders dan op hun blog.

Binnenkort komt ook al het tweede kookboek uit: Green Kitchen Travels. Voor de Nederlandse versie is het nog wachten tot in het voorjaar, de Engelse editie hebben we vanaf mid september staan.

 

DE TEST

Wie: Lies, Caroline

Beoordeling: 5 Stars

1. Vormgeving

Een fantastisch mooi gefotografeerd, fijn uitgegeven en inspirerend geschreven vegetarisch kookboek. Je voelt je bij het bladeren al mooi en energiek worden!

2. Recepten – Variatie & Kwaliteit

Van kaft tot kaft verrassende en gezonde recepten. Puur met een spannende twist! Bij Green Kitchen geen gewone pizza maar een met geraspte bloemkool als bodem. Eenvoudig en duidelijk geschreven met leuke persoonlijke kanttekeningen. Leuk is ook dat er vaak alternatieven voor ingrediënten bij staan en tekentjes voor veganistisch en glutenvrije recepten. Ook vind je in de rubriek basismethodes alles over hoe je ingrediënten zoals kiemen of notenmelk zelf kan maken.

Ingedeeld in de rubrieken: Voorraadkast, Gezond begin, Basismethodes, Ochtend, Lichte maaltijden, Om mee te nemen, Familiedinertjes, Hapjes, Drankjes, Toetjes & tussendoortjes

3. Favoriete recepten

Banaan-kokos  pannenkoekjes zonder bloem, Granola met bloemen, Tom Kha Tofoe, Courgette-rolletjes met passievrucht & citroenricotta, Bevroren aardbeien-cheesecake op een zonnebloempittenbodem (aangepast: half kwark/half mascarpone)

4. Nog op het lijstje

Zoete dal van abrikozen & bloemkool, Compote van vijgen, rabarber & peren, Rode linzen balletjes met citroen melissesaus en en en..

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *