Café Helene is gevestigd op de bovenverdieping van Boekhandel Quist, de Libris boekhandel in Bergen op Zoom.

Naar de website van Boekhandel Quist

Café Helene, Helenes keuken

Inspiratie Thema

Edible Selby

Keer op keer kijken. Een prachtboek vol inspiratie!

Als ik dit boek doorblader – wat ik al zeker meer dan 100 keer heb gedaan – word ik iedere keer weer zo blij!

Prachtige foto’s en illustraties, geweldige mensen in hun bijzondere omgeving en allemaal werken ze met eten. Hun passie en liefde spettert van de pagina’s af en je wil ze één voor één leren kennen. Dankzij het enthousiasme en talent van fotograaf Todd Selby doe je dat ook een beetje. Hij neemt je mee en laat je niet alleen zijn foto’s zien, maar ook zijn vrolijke notities en tekeningen. Hij stelt vragen, schrijft recepten op en levert commentaar. Een boek vol inspiratie!

Mijn hart klopt natuurlijk vooral sneller bij het zien van de kleine cafeetjes en bakkers, van de bekende Tartine Bakery in San Fransisco,  de pie-koninginnen van Four & Twenty Blackbirds tot het piepkleine Towpath Café in London.  Ze staan allemaal in dit boek. Maar je leest ook over een prachtige rooftop vegetable garden, een strandcafé in een oude trailer en een openluchtrestaurant in de Mexicaanse jungle. Eigenlijk wil ik ze allemaal wel opnoemen, je wilt niemand in dit boek tekort doen…

Dus kijk en lees vooral zelf. Veel plezier!

Todd Selby heeft een website waar je zijn projecten kan volgen (inmiddels is hij ook bij de Nederlandse kookboekenschrijfster Yvette van Boven op bezoek geweest). Eerder verscheen van hem The Selby is in your place en recent Fashionable Selby.

Reageer

Your email address will not be published. Required fields are marked *